Thursday, September 07, 2006

Lukusuunnikkaan tapaamisessa 3.9. paikalla 3 jäsentä

Keskustelussa Anna-Leena Härkösen Loppuunkäsitelty –teos todettiin koskettavaksi. Kaikkien läsnäolijoiden mieleen oli kirjaa lukiessa tullut Heikosti positiivinen – teos, jossa Härkönen myös käsittelee henkilökohtaisia kokemuksia päiväkirjamuodossa. Loppuunkäsitellyn aihe on tärkeä ja ilmeisesti suhteellisen harvinainen; ainakaan läsnäolijoiden mieleen ei tullut muuta teosta, jossa käsitellään itsemurhaa. Kuitenkaan Loppuunkäsitelty ei aivan vastannut kaikkien odotuksia. Kirja keskittyi minän tunteisiin ja niiden erittelyyn. Keskustelussa toki todettiin, että enempi sisaren – tai perheen – kuvaus olisi varmaan ollut vaikeaa.

Loppuunkäsitelty kuvaa kriisiä ja sitä, miten eri ihmiset käsittelevät sitä, vaikka pääpaino on kirjan minässä. Huomiota herätti kirjailijan laaja ystäväpiiri, joka tuki häntä. Myös terapeutin ja lääkkeiden käytöstä keskusteltiin. Pienessä ryhmässä keskustelimme lisäksi hieman siitä, miltä voisi tuntua oman läheisen itsemurha.

Keskustelu jatkui autofiktion pohdinnalla. Kävimme läpi lukemiamme kirjoja, joissa kirjailija kertoo omasta elämästään tai joissa ”seikkailee” kirjailijan niminen henkilö. Osa teoksista, esim. Hotakaisen Klassikko, on myös oppilaiden suosimia. Seuraavaksi luettavaksi päätimme valita samaa lajityyppiä edustavan kirjan, Roman Schatzin Rakasta minut –teoksen.

Seuraava Lukusuunnikkaan tapaaminen yhdistetään syksyn epäviralliseen jäsentapaamiseen, joka on sunnuntaina 5.11. klo 17.00 Kotekolla.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home